Renovation & addition
Winchester, MA

Site description:

Suburban setting on lake

Objective:

The objective of this residential renovation and addition was to redefine and update a 1950’s ranch with a mix of modern materials. These low-maintenance materials define the existing forms and sculpt exterior space with the new addition.
The existing garage was transformed into an open playroom with abundant daylighting. Then a new connector was added to link the playroom and existing house to the new garage and 2nd floor loft. A site wall between these spaces defines a small outdoor courtyard for a private entrance into the connector. The 2nd floor loft provides additional guest or office space in a sunny, south-facing, open room with a view of the lake..

Elements:

·  materials defining existing forms
·  sculpting exterior space with the new addition
·

Hardipanel, fiber cement sheets with exposed fasteners
· Galvalume metal corrugated siding with exposed fasteners
· Aluminum-clad wood energy efficient windows
·

Cedar T&G siding with durable semi-transparent stain

 



 

   
   
   

©pill-maharam architects • contact us